Sunt Felicia Nechita, psihoterapeut și psiholog clinician pasionat, specialist în terapie cognitiv-comportamentală.
Am știut dintotdeauna că vreau să fiu psiholog, deși poate că nu îmi era foarte clar de la început. La un moment dat voiam să înțeleg oamenii, de ce fac ei anumite lucruri și cum funcționează mintea lor, apoi am vrut să vindec suferințele oamenilor, altă dată am vrut să fiu cercetător, om de știință. Și a fi psiholog implică într-un fel sau altul toate acestea. Dar a fi psiholog implică și o responsabilitate uriașă față de persoanele care caută ajutor, așa că am avut dintotdeauna temeri, frici, regrete… Dar toate acestea m-au ajutat să ajung din ce în ce mai aproape de ceea ce îmi doresc să fiu: un psiholog bun.
Practic psihologia de 10 ani, timp în care am lucrat împreună cu persoane ce doreau să își înțeleagă și vindece diferite manifestări sau fațete ale suferinței psihologice. Am învățat de la fiecare dintre aceste pesoane că o suferință psihică sau fizică ne afectează în moduri la care nu ne așteptăm, ne poate schimba felul de a fi, dar ne și învață lucruri profunde despre noi.
De asemenea lucrez cu familii cu copii, mari si mici, chiar din timpul sarcinii. Îmi doresc să sprijin, ghidez, dar să și învăț împreună cu părinții care își iubesc copii, dar care se chinuie și nu se bucură suficient de experiența lor. Și în special să fiu alături de copii și bebeluși, ce la rândul lor au greutăți în a se adapta în lumea (uneori) complicată a adulților.
Având principiile psihoterapiei cognitiv-comportamentale ca reper, practica mea este adaptată întotdeauna nevoilor clienților. Pentru rezultate cât mai bune integrez numeroase elemente și strategii din alte abordări terapeutice. Aceste abordări, ca și psihoterapia-cognitiv comportamentală sunt alese de mine pentru că funcționează (eficacitatea lor este susținută în practică și de dovezi științifice) și pentru că rezonează cu modul meu profund de a gândi și de a privi lumea. Aceste abordări sunt: terapia prin acceptare și angajament (Acceptance and Commitment Therapy), Terapia Schemelor (Schema Therapy), terapia dialectic-comportamentală (Dialectical Behavior Therapy) și practici de mindfulness.
Consider că serviciile de psihologie și psihoterapie ar trebui să fie accesibile din toate punctele de vedere, așa că am o preocupare deosebită referitoare la modul în care procesul terapeutic poate fi adaptat în mediul online. Pe lângă accesul mai ușor la un specialist, mediul online oferă și posibilitatea de a integra noi tehnologii ce pot susține procesul terapeutic, putem folosi de diferite instrumente ce pot fi accesate online, realizate și verificate de profesioniști în domeniu pentru a completa și susține procesul terapeutic.
Disponibilitate
Offline Online